Інформація про результати судового розгляду позову ДП «УкрНТЦ «Енергосталь» до ТОВ «Метінвест інжиніринг»

23.02.2017

Господарський суд Запорізької області, суд першої інстанції, 20.02.2017 р. розглянув позовну заяву ДП «УкрНТЦ «Енергосталь» до ТОВ «Метінвест інжиніринг» про стягнення вартості робіт, виконаних в рамках укладеного в 2013 р. договору«Розробка техніко-економічного обґрунтування будівництва системи очищення колошникового газу доменних печей ПрАТ «МК «Азовсталь».

Ще в 2014 р. наш Центр передав ТОВ «Метінвест інжиніринг» всю технічну документацію, виконавши тим самим в повному обсязі свої зобов'язання. Однак ТОВ «Метінвест інжиніринг» в порушення умов договору та чинного законодавства, не дивлячись на спрямовані претензії, так і не здійснило оплату за виконану роботу, посилаючись на надумані недоліки в отриманій документації.

За дорученням суду Донецьким науково-дослідним інститутом судових експертиз було проведено судову інженерно-технічну експертизу, яка підтвердила відповідність проектної документації, розробленої ДП «УкрНТЦ «Енергосталь», умовам договору, укладеного з ТОВ «Метінвест інжиніринг».

В результаті, 20.02.2017 р. суд першої інстанції виніс рішення, яким задовольнив позов ДП «УкрНТЦ «Енергосталь» до ТОВ «Метінвест інжиніринг» про стягнення боргу в розмірі 702 000,00 грн за виконану і передану роботу «Розробка техніко-економічного обґрунтування будівництва системи очищення колошникового газу доменних печей ПрАТ «МК «Азовсталь».